Prehrana

Jedilnik:   JUNIJ

              10.6. – 14.6.2024

              17.6. – 21.6.2024

Zaradi izrednih razmer se lahko jedilnik med tednom tudi spreminja. 

 

Anketni vprašalnik o zadovoljstvu s prehrano v vrtcuhttps://1ka.arnes.si/a/8ef3859e

 

Analiza ankete o prehrani v vrtcu (2023Analiza ankete za starše vrtca)

Prehrana v vrtcu

Eden glavnih varovalnih dejavnikov zdravja je zdrava in uravnotežena prehrana. V fazi otrokove intenzivne rasti in razvoja je zato primerna prehrana nujno potrebna, saj krepi zdravje, preprečuje pojav akutnih in kroničnih bolezni v otroški dobi ter zmanjšuje nevarnost pojava omenjenih bolezni v odrasli dobi.
V vrtcu se trudimo, da bi otrokom zagotovili zdravo, varno, pestro in uravnoteženo prehrano, z vključevanjem živil lokalnega izvora.
Pri načrtovanju prehrane upoštevamo veljavne standarde in normative za prehrano predšolskih otrok.
Otrokom, vključenim v vrtec Mokronožci, nudimo tudi dietno prehrano. 23. 8. 2018, so bila sprejeta Priporočila za medicinsko indicirane diete. Pripravljeni so bili tudi obrazci, ki bodo enotni v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih. Več si lahko preberete tukaj: 8239_Informacija MZ o sprejetih priporočilih za diete 8-18. Na podlagi POTRDILA O MEDICINSKO INDICIRANI DIETI (8240_potrdilo o medicinsko indicirani dieti za otroka), ki ga izpolni otrokov pediater, bomo v vrtcu pripravljali dietne obroke. Potrdilo prinesete otrokovi vzgojiteljici in velja za čas, ki je določen na njem (trajno, eno leto, pol leta). Ko dieta ni več potrebna, pediater izpolni obrazec (8241_potrdilo o ukinitvi diete) in ga prav tako prinesete vzgojiteljici.

 

Temeljni dokumenti pri organiziranju vrtčevske prehrane