V vrtcu Mokronožci smo v prazničnem decembru skupaj z otroki, starši in vzgojitelji  ustvarili nepozabno vzdušje, polno radosti, ustvarjalnosti in pričakovanja. Vsak dan je bil poln novih dogodkov in doživetij.

S pripravami na veseli december smo pričeli že pred samim decembrom, ko so otroci skupaj z vzgojitelji izdelali izdelke, ki so se nato prodajali na prazničnem sejmu v Športni dvorani OŠ Mokronog. Na prazničnem sejmu pa so obiskovalci lahko prisluhnili tudi nastopu Škratovskega pevskega zbora, v katerega so vključeni otroci iz našega vrtca.

V začetku decembra se je iz našega vrtca razširil prijeten vonj po sveže pečenih parkljih. Tako kot vsako leto, so tudi letos k nam na obisk prišle članice Društva podeželskih žena Tavžentroža. Skupaj z otroki so spekle slastne in dišeče parklje. Že naslednji dan pa nas je pričakalo pismo Miklavža ter knjige in sladkarije, s katerimi je obdaril vrtčevske otroke.

V decembru smo doživeli raznolike dogodke, ki so ustvarili posebno vzdušje in nas popeljali v čarobni svet pravljic ter gledaliških predstav. Obiskali sta nas upokojenki Danica in Vlasta, ki sta s pripovedovanjem pravljic otroke popeljali v čarobni svet domišljije. Prav tako smo bili deležni gledaliških talentov otrok iz oddelka Škratki, ki so nas razveselili s predstavo “Palček Pohajalček”. Ogledali pa smo si tudi predstavo “Žabec Pozimi”, ki jo je izvedlo Lutkovno gledališče Fru Fru.

Ob koncu meseca pa nas je obiskal še Dedek Mraz, ki je otrokom pričaral nasmeh na obrazih in vsakemu oddelku prinesel nove igrače ter z njimi obilo novih radosti.

V decembru smo tako v vrtcu namenili veliko časa skupnemu druženju, igri, ustvarjanju in povezovanju. Vsak dogodek je bil priložnost za nova doživetja in spoznanja ter za ustvarjanje nepozabnih spominov. Skupaj smo dokazali, da je december čas veselja, radosti in skupnih trenutkov, ki nas povezujejo in bogatijo naša življenja.