SKUPINA ŽABICE

vzgojiteljica: Anita Ljubešek
pom. vzgojiteljice: Alenka Svenšek
pom. vzgojiteljice: Urška Bratkovič

Slavnostna otvoritev novega oddelka na Trebelnem

V sredo, 24.  4.2019, je na ploščadi pred PŠ Trebelno potekalo slavnostno odprtje novega oddelka vrtca na Trebelnem. Slavnostna govornika sta bila ravnateljica OŠ Mokronoga Zvonimira Kostrevc in župan občine Mokronog – Trebelno Anton Maver. V kulturnem programu so sodelovali otroci oddelkov Žabice in Medvedki, ki obiskujejo tamkajšnji vrtec ter lutkovna skupina Mokre tačke s škrati Mokronožci. Po uradni otvoritvi je potekala pogostitev in ogled novih prostorov vrtca, otroci pa so se posladkali s slavnostno torto.

Igrali smo se zdravnike

V sredo, 3. 4. 2019, je oddelek Žabice obiskala medicinska sestra, ki je otrokom predstavila, kaj počne zdravnik. Pokazala jim je vse potrebne pripomočke, nato pa jih je povabila k igri vlog, tako da so sami postali zdravniki, si oblekli zdravniško haljo in oskrbeli »bolnega« Zobozavra. Bilo jim je zelo zanimivo.

Slovenski kulturni praznik 8. februar

Da bi se kar najbolje pripravili na Slovenski kulturni praznik, smo si izdelali čisto svojo Slovensko zastavo. Ob slikah smo spoznali pesnika Franceta Prešerna in del njegove pesmi Zdravljice, ki je postala naša Slovenska himna ter ji spoštljivo prisluhnili. Obiskali smo tudi knjižnico, kjer nas je knjižničarka prijazno sprejela, nam razkazala knjižnico in prebrala knjigo Franceta Prešerna: Povodni mož. Katere zgodbo smo plesno upodobili ob poslušanju klasične glasbe.

Igra z nestrukturiranim materialom

Četrti teden v januarju smo v oddelku Žabice imeli igro z nestrukturiranim materialom. Starši ste nam pri zbiranju nestrukturiranega materiala bili v veliko pomoč, za kar se vam najlepše zahvaljujemo. Tu je le nekaj ujetih trenutkov med navdušenim igranjem s kartonasto embalažo, zamaški, tulci, koruzo, kosi oblačil in blagom itd.

Igra na snegu

V mesecu januarju nas je narava razveselila s snegom. Tako so lahko otroci oddelka Žabice lovili snežinke ter tipali sneg, delali angeljčke in opazovali odtise škornjev na snežni podlagi. Izdelali smo tudi velikega sneženega moža, mu zapeli njegovo pesmico ter se ob njem fotografirali.

Stran 1 od 41234