SKUPINA ŽABICE

VZGOJITELJICA: Petra Rozman

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Alenka Svenšek in Karmen Lamovšek

Obiskal nas je dedek Mraz

V Vrtcu Mokronožci nas je obiskal dedek Mraz. Komaj smo čakali, da nas obišče, saj smo se vse leto trudili in bili zelo pridni. Prinesel nam je veliko daril in nam povedal mnogo zanimivih zgodb. Mi smo mu v zahvalo zapeli pesmi o zimi in dedku Mrazu. Obljubil nam je, da nas drugo leto spet obišče in razveseli.

Miklavž

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.

Mleko in mlečni izdelki

V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk smo povabili k sodelovanju gospo Matejo iz kmetije Škrjanec. Povabilu se je z veseljem odzvala. Predstavila nam je njihovo kmetijo ter njihove izdelke. Otroci so spoznali, kaj vse lahko naredimo iz mleka, na koncu pa smo poskusili jogurt z različnimi okusi, slastno skuto ter tri različne sire.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letošnje leto so na dan slovenske hrane, 15. novembra 2019, izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. V celem vrtcu je dišalo po dobrotah izpod pridnih malih prstkov. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali pomen zdravih, lokalno pridelanih živil. V ta namen so pripravili tudi kratek kulturni program, na katerem so pokazali delček tega, kar so se naučili v vrtcu. Na dogodek so povabili ravnateljico Zvonko Kostrevc, župana Antona Mavra in predstavnike lokalne skupnosti ter vsa društva in posameznike s katerimi sodelujejo preko celega leta. Na koncu programa je župan otrokom vrtca poklonil zanimive družabne igre. Med, maslo, kruh, mleko in jabolka so že prijetno dišali in vabili male in velike k zajtrku.