SKUPINA SOVICE

vzgojiteljica Janja Brcar,
pomoč. vzg. Kaja Košale, Klavdija Špelič in Matej Žagar

Zijalo

Cici pohodniki so v ponedeljek, 11. 6. 2018, odšli na svoj zadnji pohod. Obiskali so Zijalo pri Mirni Peči. Sonce je žgoče pripekalo in v zraku je bilo ogromno vlage. Prijetna senca gozda jim je nudila zavetje pred prehudo vročino. V prijetnem okolju Zijala so se okrepčali in se odpočili. Naredili so tudi nekaj zanimivih fotografij. Pohod je bil zanimiv in kot se za zadnji pohod spodobi, tudi najzahtevnejši.

Delavnica VILINSKI KLJUČ

Gospa Alenka Kos je 17. maja 2018 otroke oddelka Sovice, Škratki in Medvedki preko filmčka popeljala v Deželo vilinskega ključa, kjer so doma najlepše pravljice. V prijetnem vzdušju je vodila pogovor o vrednotah ter zaključila s pesmijo. Ob koncu predstavitve je z otroki izdelala še ključ iz gline.

Zaključek angleških uric

Učiteljica Nataša Kuselj je z otroki oddelka Sovice, letnika 2012, pripravila zaključno predstavitev nekaterih aktivnosti, ki so se jih naučili tekom šolskega leta, za preostale otroke oddelka SOVICE. Otroci so nasmejano zaplesali in zapeli v angleškem jeziku naslednje pesmice (Hello!, Baby shark, How is the weather? Heads … ) ter tako navdušili še ostale otroke.

Vodnik psa reševalca

Vodnik psa reševalca, g. Matej Dreža, je otrokom SOVICE IN ŠKRATKI, 29. maja 2018, na zanimiv način predstavil naloge reševalca s psičkom Brinom. Otrokom je pokazal opremo reševalca ter s psičkom prikazal nekaj vaj poslušnosti in iskanja. Ob koncu predstavitve so otroci najbolj uživali, saj so imeli priložnost pobožati psa. Ob tem jih še poučil o pravilnem približevanju psu. Za zanimivo predstavitev se mu iskreno zahvaljujemo ter upamo na sodelovanje tudi v prihodnjem šolskem letu.

Obisk kmetije Bergant

V okviru tematskega sklopa DOMAČE ŽIVALI so otroci oddelka SOVICE v aprilu 2018 z navdušenjem obiskali kmetijo Bergant. Gospa Tončka je otroke povabila v hlev, kjer so si pobližje ogledali krave, telička, bike, koze, ovco, kokoši in petelina ter psa. Ogledali so si tudi ostala kmetijska poslopja ter različne stroje. Za zanimiv, voden ogled in pogostitev se iskreno zahvaljujemo.

Bodoči prvošolci so obiskali Kekčevo deželo

V četrtek, 31. 5. 2018, so bodoči prvošolci skupin Škratki, Sovice in Medvedki obiskali Kekčevo deželo. Tam so jih pričakali glavni Vandotovi junaki in jim povedali veliko zanimivih stvari o sebi. Kekec jim je zaupal, kako lahko uženejo Bedanca, teta Pehta jim je pokazala kako izdeluje zdravila iz rastlin, Kosobrin pa jim je razkazal svojo imenitno kočo. In Bedanec? No, ta je otroke sicer hotel pregnati, vendar so ga otroci prestrašili z glasnim sovjim skovikanjem. Gozdna pot je vodila tudi skozi mnogo skritih rovov in nevidnih prehodov, zato je bil obisk v tako lepem vremenu res čudovito doživetje. Pri teti Pehti so se še okrepčali s pecivom in zdravilnim čajem, nato pa se polni lepih vtisov in med prepevanjem Kekčevih pesmi vrnili domov.

Stran 1 od 41234