SKUPINA SOVICE

 

VZGOJITELJICA: Maja Ziherl

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Bojana Gregorčič

Dan žena

V petek 6.3. smo otroci in vzgojiteljice iz skupin »sovice« in »škratki« obiskali in razveselili dekleta in žene v Doremi, M-Tomu in na občini, ob njihovem prazniku – ob dnevu žena, seveda pa nismo pozabili tudi na fante in može, ki so praznovali ob dnevu mučenikov. Razveselili smo jih s kratkim kulturnim programom in z rožicami, ki smo jih naredili sami.

11. pevski koncert

V četrtek, 20. februarja, je paleta mladih glasov pričarala čudovit pevski pozdrav pomladi, na katerem so se predstavili tudi otroci Škratovega pevskega zborčka Vrtca Mokronožci. Otroci so se pod vodstvom zborovodkinje Barbare Dolenc in korepetitorke Ane Bizjan občinstvu predstavili s pesmimi Prvi sneg, Zajček dolgoušček in Naša četica koraka in upravičeno poželi bučen aplavz. Za nekatere izmed njih je bil to prvi večji javni nastop, zato je bilo petje pred tako številnim občinstvom zanje še prav posebno doživetje. V želji, da bi jih pesem spremljala tudi v prihodnje, jim za nastop iskreno čestitamo in želimo še veliko prijetnih pevskih trenutkov.

Barbara Dolenc, vodja zborčka

Pust

V torek 25.2. oz. na pustni torek ni bilo v vrtec prav nobenega otroka in tudi ne vzgojiteljic. V vrtec so zato prišle prave pravcate šeme. Bilo jih je veliko in vsaka drugačna od druge. Šeme iz skupin »sovice« in »škratki« so se sprehodile po Mokronogu in se ustavile v Doremi, M-Tomu, pekarni in na občini. Povsod so se nas razveselili in nas malo posladkali z raznimi dobrotami.

S pustovanjem smo nato nadaljevali, kar v vrtcu, kjer smo plesali, se sladkali in se veselili, dokler nam niso pošle vse moči.

Tačke pomagačke

V petek 21.2. smo obiskali »Škratke«. Tam pa je bila tudi Jerneja Rojc in njena psička Justy. Skupaj smo se igrali zanimivo igrico sadje-barve, Justy pa je bila naša glavna zvezda, brez katere igra nebi bila tako zanimiva.

Na koncu so nas »škratki« povabili, da smo se z njimi še malo poigrali in vseskozi nas je spremljala Justy, ki pa se je tako utrudila, da je med našo malico kar malo zadremala. Bilo je res zelo krasno dopoldne, ki je zelo hitro minilo. Upamo da bo še veliko takšnih druženj, tako s »škratki« kot tudi z Jernejo in njeno psičko Justy.

Zobozdravstvena delavnica

V torek 11.2. nas je v vrtcu obiskala ga. Katarina Ljubeljšek iz ZD Trebnje in izvedla delavnico z naslovom: Zdrava prehrana – zdravi zobki. Najprej smo se  skupaj pogovorili, kaj pravzaprav je zdrava prehrana, nato pa smo le to poiskali v reklamah, jo izrezali in prilepili na »vesele« zobke. Naši izdelki bodo razstavljeni v ZD Trebnje in komaj čakamo da se bomo lahko pohvalili z njimi.

Tačke pomagačke

V petek 31.1. nas je obiskala Jerneja Rojc s svojo psičko Justy, ki skupaj predstavljata terapevtski par, ki deluje pod okriljem društva Tačke pomagačke. Skupaj smo premagali strah pred kužki, naučili smo se kako se s psi ravna, s čim se prehranjujejo in kaj radi počnejo. Vsi smo Justy na koncu »pocrkljali« z njenimi priboljški in bila je zares vesela, da nas je v skupini kar veliko – saj je bilo zato tudi veliko priboljškov.