SKUPINA SOVICE

vzgojiteljica Jerneja Rojc
pomoč. vzgojiteljice: Andreja Oštir

Miklavževanje

Tako kot vsako leto, tudi letošnje leto Miklavž ni pozabil na male in velike našega vrtca.

V četrtek, 6. 12. 2018, smo se zbrali v večnamenskem prostoru, da skupaj odkrijemo, če nas je ponoči obiskal Miklavž. Seveda ni pozabil na tako pridne otroke kot so otroci našega vrtca. Poleg pisma, ki nam ga je napisal, so nas čakale še knjige, ki bodo polnile našo knjižnico ter suho sadje, s katerim smo okrepili naše trebuščke.

 

Praznični sejem

V soboto, 1. 12. 2018, se je na naši šoli odvijal praznični sejem, kjer smo se s svojimi izdelki predstavili tudi vrtičkarji. Izdelali smo različne izdelke, ki so jih lahko obiskovalci izbrali in s prostovoljnimi prispevki obogatili šolski sklad, katerega sredstva koristimo tudi otroci vrtca. Za vse, ki se prazničnega sejma niste mogli udeležiti, pa si izdelke lahko izberete še v kotičku, v večnamenskem prostoru našega vrtca.

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vse prostovoljne prispevke.

 

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Mokronožci

V petek, 16. 11. 2018, smo imeli v Vrtcu Mokronožci Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskovalce so otroci pozdravili s prisrčnim kulturnim programom, potem pa sta jih nagovorila še ravnateljica in župan Anton Maver, ki je otroke razveselil tudi z darilom. V nadaljevanju so otroci v svojih igralnicah pozajtrkovali med, maslo, kruh, mleko ter jabolko.  V večnamenskem prostoru vrtca, pa so bili na plakatih rasztavljene fotografije dejavnosti oddelkov, katere so se zvrstile v tednu pred zajtrkom. Zahvalili bi se kmetiji Bregant, Čebelarstvu Košale, Pekarni Mokronog, Naturi M ter kmetiji Kos, ker so nas sprejeli na obisk.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 16. 11. 2018, obeležujemo vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. V vrtcu bomo poudarjali pomen zdrave prehrane, ki nam jo bodo zagotovili lokalni ekološki pridelovalci. Zajtrk bo sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka.

Ta dan bo v vrtcu nekaj posebnega, zato starše naprošamo, da svoje otroke pripeljejo najkasneje do 7.15 ure.

Hvala za razumevanje.

Obisk čebelarskega centra

V sredo, 7. 11. 2018, bodo predšolski otroci obiskali čebelarski muzej v Brdu pri Lukovici.

Otroci imajo vstop prost, saj koristijo nagrado, za 1. mesto na natečaju Kostum za Kranjsko čebelo.

Srečanje z lovci

V okviru projekta LAS smo v sredo, 24.10.2018, izvedli srečanje z nekaterimi člani Lovske družine Mokronog (Jožica in Ciril Janežič, Lindič) v Škratovem gozdičku pri lovski koči Mokronog. Otroci oddelka Čebelice, Sovice in Škratki smo ob prijetnem druženju izvedeli veliko zanimivosti o gozdnih živali in o vlogi lovca pri skrbi za živali skozi letne čase. Lovcem se zahvaljujemo za zanimivo in poučno  dopoldne.

Stran 1 od 212