SKUPINA ŠKRATKI

vzgojiteljica Barbara Dolenc,
pomočnica vzgojiteljice Mateja Kovačič

Škratki v šolskem letu 2017/2018

Zijalo

Cici pohodniki so v ponedeljek, 11. 6. 2018, odšli na svoj zadnji pohod. Obiskali so Zijalo pri Mirni Peči. Sonce je žgoče pripekalo in v zraku je bilo ogromno vlage. Prijetna senca gozda jim je nudila zavetje pred prehudo vročino. V prijetnem okolju Zijala so se okrepčali in se odpočili. Naredili so tudi nekaj zanimivih fotografij. Pohod je bil zanimiv in kot se za zadnji pohod spodobi, tudi najzahtevnejši.

Delavnica VILINSKI KLJUČ

Gospa Alenka Kos je 17. maja 2018 otroke oddelka Sovice, Škratki in Medvedki preko filmčka popeljala v Deželo vilinskega ključa, kjer so doma najlepše pravljice. V prijetnem vzdušju je vodila pogovor o vrednotah ter zaključila s pesmijo. Ob koncu predstavitve je z otroki izdelala še ključ iz gline.

Vodnik psa reševalca

Vodnik psa reševalca, g. Matej Dreža, je otrokom SOVICE IN ŠKRATKI, 29. maja 2018, na zanimiv način predstavil naloge reševalca s psičkom Brinom. Otrokom je pokazal opremo reševalca ter s psičkom prikazal nekaj vaj poslušnosti in iskanja. Ob koncu predstavitve so otroci najbolj uživali, saj so imeli priložnost pobožati psa. Ob tem jih še poučil o pravilnem približevanju psu. Za zanimivo predstavitev se mu iskreno zahvaljujemo ter upamo na sodelovanje tudi v prihodnjem šolskem letu.

Bodoči prvošolci so obiskali Kekčevo deželo

V četrtek, 31. 5. 2018, so bodoči prvošolci skupin Škratki, Sovice in Medvedki obiskali Kekčevo deželo. Tam so jih pričakali glavni Vandotovi junaki in jim povedali veliko zanimivih stvari o sebi. Kekec jim je zaupal, kako lahko uženejo Bedanca, teta Pehta jim je pokazala kako izdeluje zdravila iz rastlin, Kosobrin pa jim je razkazal svojo imenitno kočo. In Bedanec? No, ta je otroke sicer hotel pregnati, vendar so ga otroci prestrašili z glasnim sovjim skovikanjem. Gozdna pot je vodila tudi skozi mnogo skritih rovov in nevidnih prehodov, zato je bil obisk v tako lepem vremenu res čudovito doživetje. Pri teti Pehti so se še okrepčali s pecivom in zdravilnim čajem, nato pa se polni lepih vtisov in med prepevanjem Kekčevih pesmi vrnili domov.

Škrip , škrip, kar na hrib

Cici pohodniki so se v petek, 20. 4. 2018, odpravili na Debenec. Senčna pot ni bila prenaporna. Otroci so med potjo reševali nagradne uganke in se prijetno zabavali. Do osvojitve vrh so morali premagati še strm vzpon. Na vrhu jih je čakal prekrasen razgled na zasnežene hribe, v koči pa malica in  odličen sladoled. Pot v dolino je kar sama vabila k teku. Do avtobusa so bile male nogice ravno prav utrujene in željne počitka. Vožnja z avtobusom je bila za vsakega pohodnika pravo doživetje in takih si želimo še več.

 

Mentorica Polona Kralj Zupančič

Nastop Škratovega pevskega zborčka na pevski reviji

Otroci skupin Škratki in Sovice so združeni v Škratovem pevskem zborčku, ki se je letos udeležil 3. Pomladnega vetra – prireditve, na katerem se predstavijo zbori vrtcev in prvih razredov osnovnih šol. Letos je prireditev potekala v Dolenji Nemški vasi, otroci pa so zapeli pesmi Ptičja hišica (J. Bitenc), Pleši, pleši, črni kos (ljudska) in Tika – taka (J. Bitenc). Za njihov trud in pogum jim iskreno čestitam in želim veliko prijetnih pevskih trenutkov še naprej Emoji EmojiEmoji

Barbara Dolenc, vodja zborčka

Stran 1 od 512345