SKUPINA ŠKRATKI

vzgojiteljica: Janja Brcar
pomočnica vzgojiteljice: Bojana Gregorčič
pomočnik vzgojiteljice: Petra Skubic

 

Miklavževanje

Tako kot vsako leto, tudi letošnje leto Miklavž ni pozabil na male in velike našega vrtca.

V četrtek, 6. 12. 2018, smo se zbrali v večnamenskem prostoru, da skupaj odkrijemo, če nas je ponoči obiskal Miklavž. Seveda ni pozabil na tako pridne otroke kot so otroci našega vrtca. Poleg pisma, ki nam ga je napisal, so nas čakale še knjige, ki bodo polnile našo knjižnico ter suho sadje, s katerim smo okrepili naše trebuščke.

 

Praznični sejem

V soboto, 1. 12. 2018, se je na naši šoli odvijal praznični sejem, kjer smo se s svojimi izdelki predstavili tudi vrtičkarji. Izdelali smo različne izdelke, ki so jih lahko obiskovalci izbrali in s prostovoljnimi prispevki obogatili šolski sklad, katerega sredstva koristimo tudi otroci vrtca. Za vse, ki se prazničnega sejma niste mogli udeležiti, pa si izdelke lahko izberete še v kotičku, v večnamenskem prostoru našega vrtca.

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vse prostovoljne prispevke.

 

Kviz v 1. razredu

Otroci oddelka Sovice in Škratki, letnika 2012 in 2013, so v četrtek, 22. novembra 2018, obiskali učence 1. razreda ter se pomerili v kvizu o poznavanju čebel. Otrokom in učiteljicama 1. razreda se zahvaljujemo za prijetno in poučno srečanje.

 

Obisk kmetije Kos

Otroci oddelka Škratki so 15. novembra 2018 obiskali kmetijo Kos v Martinji vasi. Otroci so se razdelili v dve skupini. Z go. Marijo Kos so v kuhinji oblikovali hlebčke kruha, ki smo ga okusili naslednji dan na Tradicionalnem slovenskem zajtrku. Z Maksovo mamico Francko Kos pa smo si ogledali domače živali na njihovi kmetiji. Ob koncu srečanja so nas pogostili s pico, z domačim čajem in s piškoti. Družini Kos se zahvaljujemo za prijetno dopoldne.

Zobozdravstvena vzgoja

Otroke oddelka Škratki je obiskala medicinska sestra Katarina Ljubelšek, ki je otrokom na zanimiv način predstavila pomen umivanja zob ob lutki Zobozavra ter modelu zoba. Ob razvrščanju sličic je potekal zanimiv pogovor o zdravi in nezdravi prehrani za zobe. Ob koncu srečanja pa so si otroci umili še zobke s svojimi ščetkami.

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Mokronožci

V petek, 16. 11. 2018, smo imeli v Vrtcu Mokronožci Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskovalce so otroci pozdravili s prisrčnim kulturnim programom, potem pa sta jih nagovorila še ravnateljica in župan Anton Maver, ki je otroke razveselil tudi z darilom. V nadaljevanju so otroci v svojih igralnicah pozajtrkovali med, maslo, kruh, mleko ter jabolko.  V večnamenskem prostoru vrtca, pa so bili na plakatih rasztavljene fotografije dejavnosti oddelkov, katere so se zvrstile v tednu pred zajtrkom. Zahvalili bi se kmetiji Bregant, Čebelarstvu Košale, Pekarni Mokronog, Naturi M ter kmetiji Kos, ker so nas sprejeli na obisk.

Stran 1 od 3123