SKUPINA ŠKRATKI

vzgojiteljica: Janja Brcar
pomočnica vzgojiteljice: Bojana Gregorčič

 

Hiša eksperimentov

Predšolski otroci oddelka ŠKRATKI, SOVICE in MEDVEDKI so obiskali HIŠO EKSPERINETOV v Ljubljani, kjer so se navduševali in uživali v raziskovanju številnih poskusov. Otroci so se tudi sprehodili po ljubljanski tržnici, kjer so se posladkali s češnjami.

Zaključno srečanje oddelka Škratki

Otroci oddelka ŠKRATKI so se staršem predstavili z gledališko predstavo Ledena gora Luli. Izvedene dejavnosti za šolsko leto 2018/19 so si starši ogledali ob fotografijah preko drsnic. V nadaljevanju so otroci prejeli spominke, bodoči prvošolčki pa so deklamirali pesem »Že od jutra si prepevam«. Popoldansko druženje se je nadaljevalo s sladkimi in slanimi prigrizki na vrtčevskem igrišču.

Konvoj slovenske vojske

V torek, 21. 5. 2019, se je na naši šoli ustavil konvoj Slovenske vojske iz vojašnice iz Novega mesta. Otroci našega oddelka so si ogledali vojaška vozila in njihove pripomočke.

3. dan bivanja v ČŠOD Lipa

Zadnji dan našega bivanja smo lahko opazovali, kako iz leske izdelamo glasbila. Učitelj Tone je z našo pomočjo izdelal pastirski rog iz leskovega lubja in piščal. Za nagrado je vsem izdelal tudi leskove prstane. Preizkusili smo se v pastirskih igrah. V vrtec  odhajamo polni novih izkušenj in doživetij, na poti domov pa nas bo po deževnih dneh spremljalo celo sonce.

2. dan bivanja v CŠOD Lipa

Današnji dan smo raziskovali naravno okolje v bližini doma Lipa. Učna pot ob Divjem potoku je bila prava pustolovščina, saj je potok zaradi obilnega deževja narasel. A hoja po blatu in lužah je bila otrokom v veliko veselje in užitek. Sledi živali so otroke pripeljale tudi v gozd, kjer jim je biologinja predstavila mnogo zanimivosti o gozdnih živalih in rastlinah, kar smo nadgradili tudi z naravoslovno delavnico kasneje v domu. Otroci so razvijali ročne spretnosti pri zabijanju žebljev, prosti čas so preživeli v gibalnih igrah na igrišču, dan pa smo zaključili z iskanjem škratkov v bližini doma.

Bivanje v CŠOD Lipa 1. dan

Dež ni niti malo vplival na naše veselo razpoloženje, saj smo že prvi dan izpeljali vse začrtane dejavnosti. Preizkusili smo se v plezanju in lokostrelstvu ter spoznavali belokranjske običaje. Večer smo zaključili z zabavo v pižamah in brez solz.

Stran 1 od 712345...Zadnja »