SKUPINA RIBICE

 
Vzgojiteljica: Jerneja Rojc
Pomočnica vzgojiteljice: Kaja Košale

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Obiskal nas je dedek Mraz

V Vrtcu Mokronožci nas je obiskal dedek Mraz. Komaj smo čakali, da nas obišče, saj smo se vse leto trudili in bili zelo pridni. Prinesel nam je veliko daril in nam povedal mnogo zanimivih zgodb. Mi smo mu v zahvalo zapeli pesmi o zimi in dedku Mrazu. Obljubil nam je, da nas drugo leto spet obišče in razveseli.

Miklavž

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letošnje leto so na dan slovenske hrane, 15. novembra 2019, izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. V celem vrtcu je dišalo po dobrotah izpod pridnih malih prstkov. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali pomen zdravih, lokalno pridelanih živil. V ta namen so pripravili tudi kratek kulturni program, na katerem so pokazali delček tega, kar so se naučili v vrtcu. Na dogodek so povabili ravnateljico Zvonko Kostrevc, župana Antona Mavra in predstavnike lokalne skupnosti ter vsa društva in posameznike s katerimi sodelujejo preko celega leta. Na koncu programa je župan otrokom vrtca poklonil zanimive družabne igre. Med, maslo, kruh, mleko in jabolka so že prijetno dišali in vabili male in velike k zajtrku.

 

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 15. 11. 2019, bomo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki nas spremlja že vrsto let.

Otrokom bomo ponudili s pomočjo lokalnih pridelovalcev zdrav in polnovreden obrok, katerega si ga bomo  »začinili« še s kratkim kulturnim programom.

Dragi starši, lepo vas prosimo, da ta dan otroke pripeljete v vrtec do 7.20 ure, da nemoteno stečejo priprave na ta poseben dogodek.

Hvala za razumevanje!