SKUPINA RIBICE

vzgojiteljica: Barbara Dolenc
pom. vzgojiteljice: Kaja Košale
pom. vzgojiteljice: Tjaša Dobnik

Pustovanje v našem vrtcu

Tudi v Vrtec Mokronožci je prikorakal pust široko nasmejanih ust. V torek, 5. 3. 2019, je v vrtec prišlo veliko najrazličnejših maškar, ki so s pustnim rajanjem, obiskom učencev in delavcev šole, obiskom zaposlenih na občini, delavcev tovarne Dorema in povorko po Mokronogu uspešno odganjale zimo. Ves dopoldan je bilo veselo in živahno, maškare so pele in plesale in se zabavale v skupnem prostoru vrtca, ki si je za en dal nadel podobo sejma. Starši so se s svojimi otroki lahko fotografirali ob foto panojih in si ogledali pustno razstavljene izdelke v garderobi vrtca. Pust je zimo za letos odgnal, a vendar komaj čakamo, da se drugo leto spet vrne med nas!

 

Predpraznično druženje

V petek, 21. 12. 2018, smo se  zbrali v večnamenskem prostoru, kjer smo si ogledali predstavo Želim si postati božično drevo, ki so jo za nas pripravili otroci oddelka Škratki. Predstavili so nam tudi nekaj prazničnih deklamacij, nato pa so se še skupaj družili in se predpraznično zabavali.

Obisk dedka Mraza

V četrtek, 20. 12. 2018, nas je v vrtcu obiskal prav poseben gost, dedek Mraz. V tednu pred obiskom nam je poslal pismo, v katerem nam je sporočil kdaj pride. Vsi smo ga cel teden prav nestrpno pričakovali.

Zbrali smo se v večnamenskem prostoru, kjer so naše vzgojiteljice, članice lutkovne skupine Mokre tačke, za naše otroke pripravile predstavo Grozni zmaj, ki je skupaj s svojima prijateljema čakal dedka Mraza. Vsi skupaj smo ga privabili s prepevanjem prazničnih pesmic. Dedek Mraz nam je povedal nekaj anekdot, ki jih je preživel tekom leta, nato pa nas je obdaril in odhitel naprej obdarovati otroke v drugih vrtcih.

Njegovih daril smo bili vsi zelo veseli in komaj čakamo, da nas naslednje leto ponovno obišče.

 

Praznično druženje vseh skupin

V petek, 14. 12. 2018, smo se vsi iz našega vrtca zbrali v večnamenskem prostoru, kjer so se na skupnem druženju s kratkimi točkami predstavile kar tri skupine; Čebelice, Ribice in Sovice. Otroci oddelka Čebelice so zbranim zaigrali predstavo Zrcalce, otroci oddelka Ribice so se predstavili z bibarijami, otroci oddelka Sovice pa so nam skozi deklamacijo predstavili pismo dedka Mraza. Skupaj smo prepeli še nekaj prazničnih pesmi in neskončno uživali v nekoliko drugačnem dopoldnevu.

Miklavževanje

Tako kot vsako leto, tudi letošnje leto Miklavž ni pozabil na male in velike našega vrtca.

V četrtek, 6. 12. 2018, smo se zbrali v večnamenskem prostoru, da skupaj odkrijemo, če nas je ponoči obiskal Miklavž. Seveda ni pozabil na tako pridne otroke kot so otroci našega vrtca. Poleg pisma, ki nam ga je napisal, so nas čakale še knjige, ki bodo polnile našo knjižnico ter suho sadje, s katerim smo okrepili naše trebuščke.

 

Praznični sejem

V soboto, 1. 12. 2018, se je na naši šoli odvijal praznični sejem, kjer smo se s svojimi izdelki predstavili tudi vrtičkarji. Izdelali smo različne izdelke, ki so jih lahko obiskovalci izbrali in s prostovoljnimi prispevki obogatili šolski sklad, katerega sredstva koristimo tudi otroci vrtca. Za vse, ki se prazničnega sejma niste mogli udeležiti, pa si izdelke lahko izberete še v kotičku, v večnamenskem prostoru našega vrtca.

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vse prostovoljne prispevke.

 

Stran 1 od 41234