SKUPINA RIBICE

Vzgojiteljica: Janja Brcar
Pomočnica vzgojiteljice: Urška Bratkovič

Obiskal nas je dedek Mraz

V Vrtcu Mokronožci nas je obiskal dedek Mraz. Komaj smo čakali, da nas obišče, saj smo se vse leto trudili in bili zelo pridni. Prinesel nam je veliko daril in nam povedal mnogo zanimivih zgodb. Mi smo mu v zahvalo zapeli pesmi o zimi in dedku Mrazu. Obljubil nam je, da nas drugo leto spet obišče in razveseli.

Miklavž

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.

Peka kruha

V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo tudi mi povabili kuharja Gorazda k sodelovanju. Povabilu se je z veseljem odzval. S skupnimi močmi smo zamesili testo za kruh in tako je tudi v našem oddelku zadišalo po domačem kruhu.

Predavanje za starše

V okviru zdravstvene vzgoje so se starši oddelkov Ribic in Mišk udeležili predavanja z naslovom PRVA POMOČ, ki je potekalo v torek, 7. novembra 2019. Predavateljica Karin Matoh je staršem podala pomembne informacije o najpogostejših poškodbah in bolezenskih stanjih. Še posebej jih je seznanila, kako v takšnih primerih tudi ustrezno ukrepati.

Medgeneracijski pohod

Otroci, starši in stari starši so se 17. oktobra 2019 udeležili pohoda treh generacij z zbirnim mestom pred vrtcem. Skupaj smo se podali po poti proti Lovskemu domu Mokronog. Na cilju je bilo prijetno druženje ob sladkanju s pečenim kostanjem. S prijetnimi vtisi smo se vračali proti vrtcu.