SKUPINA MIŠKE

vzgojiteljica: Maja Ziherl,
pom. vzgojiteljice: Manja Tišlar,
pom. vzgojiteljice: Sanja Povše

Tudi nas je obiskal Dedek Mraz

Ker smo se mali in veliki našega vrtca celo leto trudili, bili pridni in delavni, je naša prizadevanja opazil tudi Dedek Mraz. V začetku tedna nam je poslal pismo, v katerem je sporočil, da nas obišče v četrtek, 21. 12. 2017. In res se je zgodilo. Danes je zares prišel.

V večnamenskem prostoru vrtca smo se zbrali prav vsi oddelki našega vrtca, prišli so tudi otroci iz oddelka Medvedki, iz Trebelnega. Naše vzgojiteljice, članice Mokrih tačk, so za uvod v praznično vzdušje pripravile predstavo o teti Meti, Greti in treh živalih; miški, petelinčku in mucku ter nas pripravile na prihod Dedka. Ker je malo zamujal, smo mu v popotnico zapeli nekaj pesmic, potem pa smo ga le pričakali. Oči naših otrok so kar sijale ob pogledu nanj. S seboj je pripeljal poln voz daril. Dedek Mraz nas je lepo nagovoril, nam povedal nekaj pripetljajev njegovih živali, potem pa je že sledilo deljenje daril. Vsakemu oddelku jih je namenil nekaj. Otroci so jih z veseljem sprejeli. Skupaj smo naredili še skupinske fotografije, se Dedku Mrazu prijazno zahvalili, mu obljubili, da se bomo tudi v naslednjem letu potrudili, da nas čez leto dni ponovno obišče, a takoj za tem smo že hiteli v igralnice, kjer smo razvijali darila in se igrali z igračami, ki nam jih je podaril. Čeprav to še ni bilo vse, letošnje leto smo bili tako pridni, da nam je podaril veliko novih blazin, ki jih bomo lahko uporabljali pri gibanju. Dedku Mrazu se za obisk in podarjena darila izredno zahvaljujemo. Otroci so preživeli še en nepozaben dan v vrtcu, ki jim bo zagotovo ostal v spominu.

 

 

Gledališka predstava Kamišibaj: Rokavička

V sredo, 20. 12. 2017, smo si otroci našega vrtca, v dveh skupinah ogledali gledališko predstavo Kamišibaj, z naslovom Rokavička. Predstavo sta pripravili vzgojiteljica Manja, ki je poskrbela za ilustracije in pripovedovanje zgodbe, glasbene vložke pa je prispevala vzgojiteljica Barbara. Otroci so se ob pripovedovanju zelo zabavali, saj so omenjeno pravljico spoznali še na nekoliko drugačen način. Vzgojiteljicama se za trud in bogatenje našega vsakdanjika, iskreno zahvaljujemo.

Druženje skupin

V petek, 15. 12. 2017, smo se skupine našega vrtca zbrale v večnamenskem prostoru, da bi praznični čas preživeli skupaj. Tokrat so se predstavile skupina Ribice, Sovice in Škratki. Naši najmlajši so zapeli in zaplesali, otroci oddelka Sovice so za nas pripravili predstavo Babica Zima, otroci oddelka Škratki pa so se predstavili s predstavo Najlepše božično darilo. Skupaj smo preživeli nekaj prijetnih trenutkov.

Druženje vseh skupin

V četrtek, 7. 12. 2017, smo se otroci vseh oddelkov zbrali v večnamenskem prostoru, da bi se malo družili. S predstavitvijo zabavnih točk so nas navdušili otroci oddelka Žabice, Čebelice in Miške. Skupaj smo preživeli nekaj pevsko-plesnih trenutkov in si tako popestrili veseli december.

 

Miklavževanje

Veseli december je že pričaral prihod prvega od dobrih mož. Očitno so bili tudi letos otroci v vrtcu zelo pridni, saj jih je Miklavž bogato obdaril. Prinesel jim je veliko prečudovitih knjig, primernih za vse starosti in suho sadje, pa tudi na palice ni pozabil. Otroci so preživeli še eno čarobno dopoldne veselega decembra.