SKUPINA ČEBELICE

vzgojiteljica: Suzana Ručman,
pom. vzgojiteljice: Andreja Oštir

Tačke pomagačke v našem vrtcu

5. 2018 so na obisk v vrtec Mokronožci prišla dva terapevtska para iz Društva za terapijo s pomočjo psov. Obiskali so skupine Žabice, Čebelice in Ribice. Otroci so psa pobliže spoznali, ju pobožali, jima poslušali bitje srca, česali s temu namenjeno krtačo, nanj natikali ščipalke, jima metali žogico in se tako seznanili z nekaterimi lastnostmi psa ter se v prijetnem vzdušju zbližali z živaljo. Namen obiska je bil premagovanje strahu pred psi in ob prijetnih dejavnostih vzbuditi v otroku pozitivna čustva.

 

Pester teden pri Čebelicah

Kljub temu, da tedna še ni konec in se približujejo počitnice, se pri nas dogajajo same zanimive dejavnosti. Te dni se dejavnosti v oddelku odvijajo na temo Zelo lačna gosenica, zato nas je včeraj obiskala vzgojiteljica Manja in nam s pomočjo gledališča Kamišibaj predstavila pravljico o Zeleni gosenici. Preko čudovitih ilustracij smo izvedeli, da se gosenice pravzaprav prehranjujejo le z listi. Da pa dan nismo preživeli le v duhu gosenic, nas je obiskala tudi vzgojiteljica Neja, ki nam je predstavila svojo hišno ljubljenko, kuščarko Suzi. Nekateri otroci so se opogumili in jo tudi pobožali.

Danes dopoldne pa nas je obiskala medicinska sestra Špela, iz ZD Trebnje, in nas na zanimiv način seznanila s pravilnim umivanjem rok. Seveda smo to tudi preizkusili. Po malici nas je zunaj že čakal učitelj Matej, ki je s seboj pripeljal svojega psička Brina. Skupaj sta nam pokazala nekaj pasjih trikov, ki jih je Brin zelo dobro obvladal. Nekaj otrok je kužka tudi pobožalo. Nato pa smo se odpravili do naše visoke gredice, kamor smo posejali redkvico in podtaknili nekaj čebulčkov. Gredico so otroci zalili, sedaj pa bomo skupaj opazovali kaj bo zraslo. Kljub vsakodnevnih dejavnostim, ki jih ni malo, pa se trudimo, da ogromno časa preživimo na vrtčevskem igrišču, kjer otroci izredno uživajo v toplih sončnih dneh.

Obisk medicinske sestre Špele

V ponedeljek, 9. 4. 2018, nas je obiskala medicinska sestra, ga. Špela Gašperič, iz ZD Trebnje. Pogovarjali smo se o hrani, jo poimenovali ter jo poskušali razvrščati na zdravo in nezdravo prehrano. S svojim obiskom je popestrila še eno dopoldne v vrtcu.

 

Nastop za naše družinice

Danes, 5. 4. 2018, smo otroci oddelka Čebelice, v vrtec povabili naše družine. Pripravili smo kulturni program. Najprej smo zaigrali predstavo o Muci Copatarici, nato pa se predstavili še s pesmico Kje je copatek, deklamacijo o mami pa tudi deklamacijo za naše ljube očke.

Kljub temu, da so še majhni, so se danes otroci odlično izkazali ter vsem prisotnim pokazali kaj zmorejo in znajo naši 2- in 3-letniki. Res niso od muh 🙂 Zelo sva ponosni na njih.

 

Praznovanje rojstnega dne z mamico

V petek, ko je naš Marko praznoval svoj 3. rojstni dan, se nam je v oddelku pridružila njegova mamica. Otrokom je prebrala pravljico in se skupaj z nami poveselila na rojstnodnevnem rajanju. Hvala mamici, da je popestrila naše praznovanje rojstnega dne.

Stran 1 od 3123