SKUPINA ČEBELICE

vzgojiteljica: Suzana Ručman,
pom. vzgojiteljice: Manja Tišlar

Miklavževanje

Tako kot vsako leto, tudi letošnje leto Miklavž ni pozabil na male in velike našega vrtca.

V četrtek, 6. 12. 2018, smo se zbrali v večnamenskem prostoru, da skupaj odkrijemo, če nas je ponoči obiskal Miklavž. Seveda ni pozabil na tako pridne otroke kot so otroci našega vrtca. Poleg pisma, ki nam ga je napisal, so nas čakale še knjige, ki bodo polnile našo knjižnico ter suho sadje, s katerim smo okrepili naše trebuščke.

 

Peka parkljev s članicami društva Tavžentrože

V sredo, 5. 12. 2018, smo v našem vrtcu že tradicionalno pekli parklje. Tokrat so nam na pomoč priskočile prijazne članice društva Tavžentrože in naša upokojena vzgojiteljica Danica. Vsak otrok je ob pomoči pridnih rok oblikoval svojega parklja, ki ga je ob koncu dneva pečenega odnesel domov.

Preživeli smo še eno prijetno dopoldne v duhu veselega decembra. Zahvaljujemo se članicam društva Tavžentrože in naši Danici.

Praznični sejem

V soboto, 1. 12. 2018, se je na naši šoli odvijal praznični sejem, kjer smo se s svojimi izdelki predstavili tudi vrtičkarji. Izdelali smo različne izdelke, ki so jih lahko obiskovalci izbrali in s prostovoljnimi prispevki obogatili šolski sklad, katerega sredstva koristimo tudi otroci vrtca. Za vse, ki se prazničnega sejma niste mogli udeležiti, pa si izdelke lahko izberete še v kotičku, v večnamenskem prostoru našega vrtca.

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vse prostovoljne prispevke.

 

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Mokronožci

V petek, 16. 11. 2018, smo imeli v Vrtcu Mokronožci Tradicionalni slovenski zajtrk. Obiskovalce so otroci pozdravili s prisrčnim kulturnim programom, potem pa sta jih nagovorila še ravnateljica in župan Anton Maver, ki je otroke razveselil tudi z darilom. V nadaljevanju so otroci v svojih igralnicah pozajtrkovali med, maslo, kruh, mleko ter jabolko.  V večnamenskem prostoru vrtca, pa so bili na plakatih rasztavljene fotografije dejavnosti oddelkov, katere so se zvrstile v tednu pred zajtrkom. Zahvalili bi se kmetiji Bregant, Čebelarstvu Košale, Pekarni Mokronog, Naturi M ter kmetiji Kos, ker so nas sprejeli na obisk.

Zobozdravstvena vzgoja

V sredo, 14. 11. 2018, nas je obiskala medicinska sestra Katarina in nas ozavestila o pravilni skrbi za naše zobe. Ob pomoči Zobozavra je otrokom predstavila pomen pravilnega in rednega ščetkanja zob. Na zanimiv in vabljiv način je poskrbela, da je bilo še eno preživeto dopoldne v vrtcu nekoliko drugačnejše.

Stran 1 od 3123