SKUPINA SOVICE

 

VZGOJITELJICA: Suzana Ručman

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Bojana Gregorčič

“RAZIGRAN UŽIVAJ DAN”-teden otroka 2021

Tudi v skupini Sovice smo razigrano uživali v tednu otroka. Poglejte:

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Dan žena

V petek 6.3. smo otroci in vzgojiteljice iz skupin »sovice« in »škratki« obiskali in razveselili dekleta in žene v Doremi, M-Tomu in na občini, ob njihovem prazniku – ob dnevu žena, seveda pa nismo pozabili tudi na fante in može, ki so praznovali ob dnevu mučenikov. Razveselili smo jih s kratkim kulturnim programom in z rožicami, ki smo jih naredili sami.

11. pevski koncert

V četrtek, 20. februarja, je paleta mladih glasov pričarala čudovit pevski pozdrav pomladi, na katerem so se predstavili tudi otroci Škratovega pevskega zborčka Vrtca Mokronožci. Otroci so se pod vodstvom zborovodkinje Barbare Dolenc in korepetitorke Ane Bizjan občinstvu predstavili s pesmimi Prvi sneg, Zajček dolgoušček in Naša četica koraka in upravičeno poželi bučen aplavz. Za nekatere izmed njih je bil to prvi večji javni nastop, zato je bilo petje pred tako številnim občinstvom zanje še prav posebno doživetje. V želji, da bi jih pesem spremljala tudi v prihodnje, jim za nastop iskreno čestitamo in želimo še veliko prijetnih pevskih trenutkov.

Barbara Dolenc, vodja zborčka

Pust

V torek 25.2. oz. na pustni torek ni bilo v vrtec prav nobenega otroka in tudi ne vzgojiteljic. V vrtec so zato prišle prave pravcate šeme. Bilo jih je veliko in vsaka drugačna od druge. Šeme iz skupin »sovice« in »škratki« so se sprehodile po Mokronogu in se ustavile v Doremi, M-Tomu, pekarni in na občini. Povsod so se nas razveselili in nas malo posladkali z raznimi dobrotami.

S pustovanjem smo nato nadaljevali, kar v vrtcu, kjer smo plesali, se sladkali in se veselili, dokler nam niso pošle vse moči.