SKUPINA ŠKRATKI

 

 

VZGOJITELJICA: Nataša Robek

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Andreja Oštir

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Dan žena

V petek 6.3. smo otroci in vzgojiteljice iz skupin »sovice« in »škratki« obiskali in razveselili dekleta in žene v Doremi, M-Tomu in na občini, ob njihovem prazniku – ob dnevu žena, seveda pa nismo pozabili tudi na fante in može, ki so praznovali ob dnevu mučenikov. Razveselili smo jih s kratkim kulturnim programom in z rožicami, ki smo jih naredili sami.

11. pevski koncert

V četrtek, 20. februarja, je paleta mladih glasov pričarala čudovit pevski pozdrav pomladi, na katerem so se predstavili tudi otroci Škratovega pevskega zborčka Vrtca Mokronožci. Otroci so se pod vodstvom zborovodkinje Barbare Dolenc in korepetitorke Ane Bizjan občinstvu predstavili s pesmimi Prvi sneg, Zajček dolgoušček in Naša četica koraka in upravičeno poželi bučen aplavz. Za nekatere izmed njih je bil to prvi večji javni nastop, zato je bilo petje pred tako številnim občinstvom zanje še prav posebno doživetje. V želji, da bi jih pesem spremljala tudi v prihodnje, jim za nastop iskreno čestitamo in želimo še veliko prijetnih pevskih trenutkov.

Barbara Dolenc, vodja zborčka

Tačke pomagačke

V petek 21.2. smo obiskali »Škratke«. Tam pa je bila tudi Jerneja Rojc in njena psička Justy. Skupaj smo se igrali zanimivo igrico sadje-barve, Justy pa je bila naša glavna zvezda, brez katere igra nebi bila tako zanimiva.

Na koncu so nas »škratki« povabili, da smo se z njimi še malo poigrali in vseskozi nas je spremljala Justy, ki pa se je tako utrudila, da je med našo malico kar malo zadremala. Bilo je res zelo krasno dopoldne, ki je zelo hitro minilo. Upamo da bo še veliko takšnih druženj, tako s »škratki« kot tudi z Jernejo in njeno psičko Justy.

Obiskal nas je dedek Mraz

V Vrtcu Mokronožci nas je obiskal dedek Mraz. Komaj smo čakali, da nas obišče, saj smo se vse leto trudili in bili zelo pridni. Prinesel nam je veliko daril in nam povedal mnogo zanimivih zgodb. Mi smo mu v zahvalo zapeli pesmi o zimi in dedku Mrazu. Obljubil nam je, da nas drugo leto spet obišče in razveseli.

Miklavž

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.