SKUPINA ŽABICE

VZGOJITELJICA: Petra Rozman

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Urška Bratkovič

“Razigran uživaj dan” – teden otroka 2021

Tudi v skupini Žabice smo razigrano uživali ves teden…poglejte:

Zaključno srečanje v naravi

Naše zaključno srečanje je potekalo v gibalno-naravoslovnem duhu. Najprej smo se s starši in otroki odpravili na kratek pohod do bližnjega travnika. Tam smo nabrali nekaj lepih travniških rož, ki smo jih potem dali v vaze iz kartona, nato pa so otroci starše kar tam presenetili s kratkim nastopom. Zapeli so jim nekaj znanih pesmic, potem pa smo se odpravili nazaj, na podelitev spominkov. Na koncu smo se osvežili še s sladoledom. Uhh, kako je bil dober!

Hvala vsem za prijetno sodelovanje.

Zapisala: vzg. Petra Rozman

 

MUHAST APRIL PRI ŽABICAH

Končno je prišel naš dan, ko smo lahko tudi »Žabice« skočile ven, na dež. A že, ko smo si pripravili vso dežno opremo, nas je kar iznenada presenetil sneg. »Tale april je pa res muhast«! smo si mislili. Nič hudega, saj smo bili snega veseli tako zelo, da smo se še en dan z njim poigrali. A sneg je kmalu skopnel, pojavilo se je sonce, nato zopet dež, zato smo se hitro obuli v škornje, vzeli dežnike in se odpravili na sprehod ter čofotat po lužah. Uhh, kako je bilo super in zabavno!

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Spoznavanje jesenskega sadja

V mesecu septembru in oktobru smo pri Žabicah spoznavali jesensko sadje na različne načine. Najprej smo si ga ogledali, tipali ter tudi okušali. Velikokrat smo si pripravili sadno kašico, ki nam je šla zelo dobro od ust. Šli smo si tudi ogledat hruško in jablano. Iskali smo sličice iz reklam ter jih izrezovali in lepili na našo »sadno košaro«. Za konec pa smo ogledali še lutkovno predstavo »Zelo lačna gosenica« v izvedbi vzgojiteljice.

Gozd jeseni pri Žabicah

Otroci iz skupine Žabice smo že od samega začetka veliko v naravi. V mesecu septembru in oktobru smo se tako spoznavali z letnim časom-jesen. Ob vsakem lepem vremenu smo se odpravili v bližnji gozd, kjer smo si ogledovali jesenska drevesa, plodove, … Tudi gozdni škratek je šel z nami si ogledat gozdne zaklade. Vsi veseli in radovedni  smo na koncu našli nekaj kostanja, želode, žire, listke ter tudi enega malega jurčka, kar nas je res presenetilo. Vsi gibalni izzivi do gozda in v njem nam niso predstavljali veliko težav.  Tako mlajši kot starejši otroci so pogumno opravili pohod za projekt Mali sonček.