Starše obveščamo, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

V času zaprtja vrtcev so starši plačila za vrtec oproščeni!

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal NIJZ.

Župan je sprejel sklep (SKLEP O ODPRTJU VRTCA MOKRONOG), s katerim določi izjeme od splošnega zaprtja vrtcev in to nemudoma posredoval na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. S tem bo v občini Mokronog-Trebelno omogočeno nujno varstvo otrok v Vrtcu Mokronožci v Mokronogu.

Starši, ki boste otroke pripeljali v nujno varstvo morate za oba starša dostaviti potrdilo delodajalca, da opravljate delo, ki je nujno za državo in družbo.

 

Prav tako morate podpisati Izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo.

 

 

Povzeto po dopisu Skupnosti vrtcev Slovenije