SKUPINA MEDVEDKI

 

VZGOJITELJICA: Polonca Bartolj

POMOČNICA VZGOJITELJICE: Vlasta Prpar in Monika Virant

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Peka parkeljnov- Trebelno

V vrtcu  na Trebelnem so nas obiskale članice društva Tavžentroža. Pomagale so nam pripraviti parklje iz testa. Skupaj smo jih oblikovali, na koncu pa dodali še rozine. Ko so bili pečeni, smo jih odnesli domov. Hvala članicam društva, da so nam pomagale in veseli bomo, če nas bodo še kdaj obiskale.

Miklavž na Trebelnem

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci, podružnici Trebelno. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.

PRAZNIČNI DECEMBER

Prišel je težko pričakovani zimski čas. Ob hitrem tempu življenja v današnjih dneh, skupne trenutke še posebej pogrešamo in si jih želimo. Nekaj takšnih trenutkov smo si pričarali otroci skupine Medvedki skupaj s starši. Na USTVARJALNIH DELAVNICAH smo pripravili okraske za igralnico ter jih obesili. Na koncu smo prisluhnili pravljici.  Dan se je prevesil v večer in zaključili smo ga ob prijetnem klepetu s čajem ter piškoti, katere so pripravili otroci sami.

Mleko in mlečni izdelki

V okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk smo povabili k sodelovanju gospo Matejo iz kmetije Škrjanec. Povabilu se je z veseljem odzvala. Predstavila nam je njihovo kmetijo ter njihove izdelke. Otroci so spoznali, kaj vse lahko naredimo iz mleka, na koncu pa smo poskusili jogurt z različnimi okusi, slastno skuto ter tri različne sire.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letošnje leto so na dan slovenske hrane, 15. novembra 2019, izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. V celem vrtcu je dišalo po dobrotah izpod pridnih malih prstkov. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali pomen zdravih, lokalno pridelanih živil. V ta namen so pripravili tudi kratek kulturni program, na katerem so pokazali delček tega, kar so se naučili v vrtcu. Na dogodek so povabili ravnateljico Zvonko Kostrevc, župana Antona Mavra in predstavnike lokalne skupnosti ter vsa društva in posameznike s katerimi sodelujejo preko celega leta. Na koncu programa je župan otrokom vrtca poklonil zanimive družabne igre. Med, maslo, kruh, mleko in jabolka so že prijetno dišali in vabili male in velike k zajtrku.