SKUPINA ČEBELICE

 
 
 
 
 

 

VZGOJITELJICA: Tjaša Dobnik
POMOČNICA VZGOJITELJICE: Mateja Kovačič

Teden otroka 2021 pri Čebelicah

V naši skupini je bil teden otroka nekaj posebnega. Vodilo se je glasilo UŽIVAJ, RAZIGRAN DAN. Poleg igre, katera vsakodnevno spremlja otroke smo jim v tem tednu ponudili nekoliko drugačne dejavnosti.

V ponedeljek smo peli in plesali. Naučili smo se nove rajalne igre ter igrali na male ritmične instrumente.

Drugi dan smo se odpravili na čisto pravi pohod. Odšli smo do Škratovega gozda in tam pojedli malico.

V sredo smo si pripravili sadni zmešanček. Najprej smo sadje okušali z zavezanimi očmi, nato pa smo ga zmešali v slasten smoothie.

V četrtek smo si ustvarili kino. Tako, kot vsak pravi kino, smo potrebovali vstopnice, katere smo izdelali sami. Ker pa je v kino brez kokic dolgočasen, smo poskrbeli tudi za to.

Za lep in sladek zaključek smo v petek spekli slastne palačinke. Najprej smo skozi pesmico spoznali sestavine, nato pa smo jih skupaj pekli in namazali s čokolado. Glede na to, da jih je hitro zmanjkalo, lahko trdimo, da so bile odlične.

 

SPREHOD V DEŽJU

Ker nam spomladansko vreme ni bilo naklonjeno smo se odpravili na sprehod kar v palerinah. Otroci so uživali v skakanju po lužah.

                                        

A imate kaj za pusta hrusta?

Vrtec smo oblekli v žive barve

in se veselili živahne zabave.

Rajali in peli smo na glas,

da prepodili bi korono in zimski čas.

Skupina ježki

Skupina ribice

Skupina miške

Skupina čebelice

Skupina škratki

Skupina sovice

Skupina žabice

Skupina medvedki

 

 

Obiskal nas je dedek Mraz

V Vrtcu Mokronožci nas je obiskal dedek Mraz. Komaj smo čakali, da nas obišče, saj smo se vse leto trudili in bili zelo pridni. Prinesel nam je veliko daril in nam povedal mnogo zanimivih zgodb. Mi smo mu v zahvalo zapeli pesmi o zimi in dedku Mrazu. Obljubil nam je, da nas drugo leto spet obišče in razveseli.

Miklavž

Tudi  letos je Miklavž obiskal otroke v Vrtcu Mokronožci. Obdaril jih je z veliko lepimi, zanimivimi in poučnimi knjigami, ki jih bodo otroci zagotovo radi prebirali. Prinesel jim je tudi velik pehar suhega sadja. Za šibe, ki jih je priložil zraven, pa so otroci dejali, da jih sploh ne potrebujejo, saj so bili vse leto zelo pridni.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letošnje leto so na dan slovenske hrane, 15. novembra 2019, izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. V celem vrtcu je dišalo po dobrotah izpod pridnih malih prstkov. Otroci so preko različnih dejavnosti spoznavali pomen zdravih, lokalno pridelanih živil. V ta namen so pripravili tudi kratek kulturni program, na katerem so pokazali delček tega, kar so se naučili v vrtcu. Na dogodek so povabili ravnateljico Zvonko Kostrevc, župana Antona Mavra in predstavnike lokalne skupnosti ter vsa društva in posameznike s katerimi sodelujejo preko celega leta. Na koncu programa je župan otrokom vrtca poklonil zanimive družabne igre. Med, maslo, kruh, mleko in jabolka so že prijetno dišali in vabili male in velike k zajtrku.