Vrtec Mokronožci je 18. maja s slavnostno proslavo zaključil celoletni projekt z naslovom Vrtec praznuje 50 let. Na odru Upravno-kulturnega središča v Mokronogu so se predstavili otroci in vzgojiteljice vseh sedmih oddelkov vrtca. Prisotne so s prisrčnim programom popeljali v svet pravljic in pravljičnih likov, ki so v marsikom vzbudili spomine. Nastopajoči so navdušili s sproščenostjo in iskrivostjo.

165
Dogajanje v vrtcu Mokronožci je bilo že od jeseni usmerjeno v raziskovanje in spoznavanje začetkov vrtca v kraju. Projekt so obogatili z obiski nekdanjih zaposlenih, ogledom stavbe, kjer so bili prvi prostori varstva, spoznavali in izdelovali so igrače, ki so bile nekoč na voljo otrokom, v sodelovanju s starimi starši so spoznavali igre in se jih tudi naučili. Otroci starejših oddelkov so izdelali maketo današnjega vrtca ter veliko knjigo, kjer so primerjali vrtec nekoč in danes. Vsi otroci so se vozili s konjsko vprego in spekli torto za vrtec. Vse to in še ostale zanimive dejavnosti ter zgodovinski pregled varstva v Mokronogu so predstavili z razstavo v prostorih vrtca. Ob tej priložnosti je izšel tudi zbornik, v katerem je povzeta zgodovina varstva ter sedanja organiziranost vrtca.

Ker gre pri vrtcu predvsem za otroke, se je projekt zaključil z zanimivim dopoldnevom, namenjenim prav njim. ” Vrtičkarje” so dan po prireditvi na šolskem igrišču pričakala napihljiva igrala in slastne palačinke.
Hvala vsem, ki ste pomagali soustvarjati uspešno petdesetletno zgodbo vrtca v Mokronogu.