Spoštovani starši!

Vlada je danes, 3. 12. 2020, podaljšala ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Trenutno se nahajamo v črni fazi. Sproščanje za vrtce pa pride na vrsto, ko pridemo v oranžno fazo, ko bo število okužb v tedenskem povprečju  padlo pod 1000/pod 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19. Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Od ponedeljka, 7. 12. 2020,  zato ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja v enakih določilih, kot do sedaj. To pomeni, da glede vrtca ni prišlo do sprememb, saj varstvo za otroke po zmanjšanem obsegu deluje že sedaj.

Vrtci bodo tako tudi še v prihodnjem tednu izvajali programe v omejenem obsegu, ki zagotavljajo nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način.

Še vedno velja, da starši prinesete potrdilo delodajalca, da opravljate delo, ki je nujno za državo in družbo. Nekateri ste potrdila delodajalca prinesli in ustrezajo, če niso datumsko omejena. V tem primeru morate dostaviti novo potrdilo.

Prav tako morate s sabo prinesti podpisano izjavo, da je otrok zdrav in da zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo, če boste otroka v vrtec pripeljali prvič od kar poteka nujno varstvo (po Sklepu župana Občine Mokronog –Trebelno o določitvi izjeme glede odprtja vrtca z dne 23. 10. 2020).

Svojo potrebo po varstvu sporočite vzgojiteljici do petka, 4. 12. 2020, do 11. ure. Obvezno navedite katere dni bo vaš otrok potreboval varstvo ter kdaj ga boste zjutraj pripeljali in popoldne odpeljali domov. Podatke nujno potrebujemo zaradi organizacije dela.

 Vsi starši, ki boste sami poskrbeli za varstvo svojega otroka, boste še naprej opravičeni plačila za vrtec.

Hvala za razumevanje in pazimo na zdravje.

 

                                                                                Polona Kralj Zupančič, vodja vrtca