Ob tednu otroka, ki je potekal od 5. oktobra do 11. oktobra 2020, so se v vrtcu Mokronožci odvijale številne dejavnosti pod sloganom »ODGOVOR JE POGOVOR«.

Otroci so prisluhnili pravljicam Rožle prepoznava čustva, Bavbav, Resnične sanje ter se podali v deželo čustev in občutkov, si ogledali kamišibaj »Komu lahko zaupam?«. Najmlajši otroci so se igrali z naravnim in odpadnim materialom, se prvič sprehodili z »Bibo« ter spoznali lutko žabca. Za spodbujanje trajnostne mobilnosti v vrtcih pa je v starejših skupinah potekala igra »Beli zajček«. Otroci so se preizkusili v prometnem poligonu s kolesi, skiroji in poganjalčki.

Otroci na Trebelnem so obeležili teden z zanimivimi dejavnostmi. Otroci so prisluhnili glasbeni pravljici »Mala miška in veliko rdeče jabolko« v izvedbi vzgojiteljic in pravljici »Drevo ima srce« ter »Zelo lačna gosenica«. Ob senzorični gosenici so se igrali z naravnimi in drugimi materiali ter raziskovali sence in svetlobo. Otroci so si pripravili sadni sok, okušali kokosove kroglice ter pekli kostanj. Vse starejše otroke je obiskala ga. Malči Vitman in jih spodbudila k ustvarjanju iz gline.