SKUPINA MEDVEDKI

vzgojiteljica: Polonca Bartolj,
pom. vzgojiteljice: Vlasta Prpar
pom. vzgojiteljice: Urška Bratkovič

Hiša eksperimentov

Predšolski otroci oddelka ŠKRATKI, SOVICE in MEDVEDKI so obiskali HIŠO EKSPERINETOV v Ljubljani, kjer so se navduševali in uživali v raziskovanju številnih poskusov. Otroci so se tudi sprehodili po ljubljanski tržnici, kjer so se posladkali s češnjami.

3. dan bivanja v ČŠOD Lipa

Zadnji dan našega bivanja smo lahko opazovali, kako iz leske izdelamo glasbila. Učitelj Tone je z našo pomočjo izdelal pastirski rog iz leskovega lubja in piščal. Za nagrado je vsem izdelal tudi leskove prstane. Preizkusili smo se v pastirskih igrah. V vrtec  odhajamo polni novih izkušenj in doživetij, na poti domov pa nas bo po deževnih dneh spremljalo celo sonce.

2. dan bivanja v CŠOD Lipa

Današnji dan smo raziskovali naravno okolje v bližini doma Lipa. Učna pot ob Divjem potoku je bila prava pustolovščina, saj je potok zaradi obilnega deževja narasel. A hoja po blatu in lužah je bila otrokom v veliko veselje in užitek. Sledi živali so otroke pripeljale tudi v gozd, kjer jim je biologinja predstavila mnogo zanimivosti o gozdnih živalih in rastlinah, kar smo nadgradili tudi z naravoslovno delavnico kasneje v domu. Otroci so razvijali ročne spretnosti pri zabijanju žebljev, prosti čas so preživeli v gibalnih igrah na igrišču, dan pa smo zaključili z iskanjem škratkov v bližini doma.

Bivanje v CŠOD Lipa 1. dan

Dež ni niti malo vplival na naše veselo razpoloženje, saj smo že prvi dan izpeljali vse začrtane dejavnosti. Preizkusili smo se v plezanju in lokostrelstvu ter spoznavali belokranjske običaje. Večer smo zaključili z zabavo v pižamah in brez solz.

Slavnostna otvoritev novega oddelka na Trebelnem

V sredo, 24.  4.2019, je na ploščadi pred PŠ Trebelno potekalo slavnostno odprtje novega oddelka vrtca na Trebelnem. Slavnostna govornika sta bila ravnateljica OŠ Mokronoga Zvonimira Kostrevc in župan občine Mokronog – Trebelno Anton Maver. V kulturnem programu so sodelovali otroci oddelkov Žabice in Medvedki, ki obiskujejo tamkajšnji vrtec ter lutkovna skupina Mokre tačke s škrati Mokronožci. Po uradni otvoritvi je potekala pogostitev in ogled novih prostorov vrtca, otroci pa so se posladkali s slavnostno torto.

Obisk dedka Mraza na Trebelnem

Otroke oddelka Žabice in Medvedki je 20. decembra 2018, v prostorih vrtca na Trebelnem obiskal dobri mož Dedek mraz. Ogledali smo si krajšo lutkovno predstavo v izvedbi vzgojiteljic iz Mokronoga, nato smo skupaj priklicali Dedka mraza. Dobri mož je z nami zapel nekaj  otroških pesmic in obdaril otroke z darili. Dovolil nam je, da ga pocukamo za brado in se prepričamo, da je čisto pravi Dedek Mraz.

Stran 1 od 3123