SKUPINA MEDVEDKI

vzgojiteljica: Polonca Bartolj,
pom. vzgojiteljice: Vlasta Prpar
pom. vzgojiteljice: Urška Bratkovič

Obisk kmetije v bližini vrtca

Da bi obogatili izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka smo se starejši otroci skupin Žabice in Medvedki v četrtek, 15. 11. 2018, odpravili na obisk kmetije v bližini vrtca na Trebelnem. Ogledali smo si hlev z živino, stajo s teličkom, nekaj kmetijskih strojev ter konja na pašniku. Izvedeli smo veliko o kmetijstvu in pridelovanju mleka.

Praznični sejem

V soboto, 1. 12. 2018, se je na naši šoli odvijal praznični sejem, kjer smo se s svojimi izdelki predstavili tudi vrtičkarji. Izdelali smo različne izdelke, ki so jih lahko obiskovalci izbrali in s prostovoljnimi prispevki obogatili šolski sklad, katerega sredstva koristimo tudi otroci vrtca. Za vse, ki se prazničnega sejma niste mogli udeležiti, pa si izdelke lahko izberete še v kotičku, v večnamenskem prostoru našega vrtca.

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vse prostovoljne prispevke.

 

Tradicionalni slovenski zajtrk na Trebelnem

Tudi skupini Žabice in Medvedki sta se pridružili pobudi slovenskih čebelarjev in sodelovali v projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.  Preden smo se lotili domačih dobrot, so otroci skupine Medvedki pripravili kratki kulturni program, med zajtrkom pa so k nam pokukakali tudi predstavniki z občine in osnovne šole.

Oblikovanje gline z go. Vitman

8. novembra so otroci skupaj z gospo Amalijo Vitman oblikovali glino. Z njeno pomočjo so pod prstki otrok nastajali glineni dinozavri, kiti, morski konjički, mucke, kužki, kokoške z jajčki in še in še … Izdelke bomo čez dober mesec dni spekli v pravi peči, da se bodo lahko ohranili za dolgo.

Stran 1 od 212