Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja (v nadaljevanju: sprememba odloka), s katerim se bodo dne 9. februarja 2021 odprli vsi vrtci v Republiki Sloveniji.

Spremembe in dopolnitve odloka se začnejo uporabljati 6. februarja 2021, odlok pa velja do 12. februarja 2021.

V vrtec lahko pridejo le zdravi otroci v spremstvu zdrave osebe. Pri tem je potrebno upoštevati priporočila NIJZ (razkuževanje in obvezna uporaba maske za odrasle, ki vstopajo v vrtec).

Prosim, da vaši vzgojiteljici sporočite prisotnost vašega otroka do petka, 5. 2. 2021, do 11. ure. Obvezno navedite kdaj boste otroka zjutraj pripeljali in popoldne odpeljali domov, saj je to pomembno, ker moramo ustvariti skupine glede na priporočila Nijz-ja. Podatke nujno potrebujemo zaradi organizacije dela.

Z dnem odprtja vseh vrtcev, so storitve vrtca za starše plačljive. Če je otrok odsoten zaradi karantene, so starši plačila oproščeni (na podlagi 102. člena PKP5-ZZUOOP). V primeru, da bi vrtec moral zapreti oddelek ali enoto zaradi okužb z virusom SARS-CoV-2, so starši oproščeni plačila (po 128. členu ZIUOPDVE).

Hvala za razumevanje.

Polona Kralj Zupančič, vodja vrtca